torsdag den 31. marts 2011

Boganmeldelse - Slangens Gave

Titel: Slangens Gave 3. bog i Skammerens Datter-serien
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Forlag: Forum
Sidetal: 390 sider

Resume

Bogen starter ved Højlandsmarkedet hvor Dina møder en mystisk mand men hun flygter. Senere finder hun ud af at manden er hendes far, Sezuan, og moderen siger han er farlig fordi han er Sortemester, så de flygter op mod bjergene.
De kommer til en lille by ved navn Lerby men Sezuan er fulgt efter dem og de flygter til Sagisloc hvor de får arbejde. Nico og Davin bliver dog fanget og bliver dømt til seks års arbejde på Sagis-borgen. De bliver sejlet over søen til borgen men et sømonster ved navn Ormen dukker op. De smider to lam i havet og Ormen forsvinder igen.

Imens inviterer Sezuan Dina og hendes mor på middag og siger at han bare vil være sammen med Dina i et par dage. Til gengæld vil han hjælpe dem fri fra deres arbejde og få Davin og Nico fri fra Sagis-borgen. Det går moderen ikke med til og Dina og Melussina går. Dina sniger sig ud om natten fordi hun gerne vil gå med til Sezuans betingelser.
Sezuan giver nogle penge så Dinas mor og Rosa kan købe sig fri og de går af sted til Sagis-borgen. På vejen møder de Skygge der er Sezuans halvbror. Han er dog lidt skør så da de kommer til borgen fløjter Sezuan ham ihjel mens Dina ikke er der.
De finder Nico nede ved søen og han fortæller dem at de skal skynde sig for Davin er måske i problemer.
Til sidst fløjter Sezuan drømme ind i alle borgens fanger og får dem til at tro på at de kan slippe væk. Det skaber store kampe og mens Nico finder Davin og nogle af de andre fanger, kommer en læremester ind til Dina og Sezuan i klosteret. Sezuan og læremesteren angriber hinanden men det ender med at de begge bliver forgiftet og dør. Dina tager Sezuans fløjte og flygter med Dina og Nico.
De tager en båd men Ormen kommer op. Heldigvis har Dina fløjten og "tæmmer" den så den ikke angriber båden. De kommer til Sagisloc og møder Melussina og Rosa igen og de tager alle hjem.

Miljøbeskrivelse

Sagis-borgen er en gigantisk borg som er omringet af en enorm mur. Det er et meget skummelt sted. Der er fangekældre hvor der er koldt og klamt.
Der er dragegården hvor massevis af drager går rundt med syleskarpe giftige tænder som let kunne flå gennem menneskekød.
I Belæringshuset får børn terpet sætninger ind i hovedet om at Fyrst Arthos er retfærdigheden selv. Børnene bliver hårde og drømmeløse. Læremestrene er mørke og udtryksløse som om de bar en maske.
I Hviskernes Sal er der koldt og skummelt og ansigterne på væggene ser ud som om de hvisker om ens værste mareridt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar