lørdag den 4. december 2010

Skammerens Datter - Opgaver

Skammerens Datter er en god fantasy-bog. Bogen tilhører genren "En verden-den magiske". Der er en verden (Sagis Halvøen), og den er magisk. Historien foregår i middelalderen, og folk tiltaler hinanden med Medama og Mesire (s. 45 l. 13+24, s. 48 l. 10). De rider også på heste i stedet for at køre i biler (s. 33).

Der er ikke ret mange fantasemer i bogen, men dem der er optræder tit. Skammerne er hovedpersonerne i hele bogen. De kan få andre til at føle skam og se hvad de skammer sig over. Jeg tror forfatteren har taget Skammere med i bogen for at vise, at alle skammer sig over noget.
Det andet store fantasem er drager samt deres gift og blod. Jeg tror forfatteren har taget drager med i bogen for at symbolisere det onde. Det er jo ikke ret tit man hører om gode og venlige drager.

Mange ting er de samme i Skammerens Datter og vores verden. Menneskerne opfører sig på samme måde, og dyrene er også bare dyr. De har ikke nogle magiske kræfter. Klimaet er det samme i begge verdener, planterne opfører sig ens osv.
Selvom folk i vores verden ikke har Skammerøjne, kan nogle mennesker godt få en til at føle skam alligevel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar